Άλλες συνδέσεις

Το ζήσαμε κι αυτό. Λίγο πριν (αθόρυβα) ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, αυτό που είναι χωρίς λεφτά και μόνο με υποχρεώσεις, ανακοινώθηκε η συμφωνία για το Σκοπιανό. Μα τι σύμπτωση! Ο κόσμος δεν ήξερε προς τα που να κάνει. Όμως οι Έλληνες είμαστε λαός που μπροστά βάζουμε το συναίσθημα.

Οι περισσότεροι ασχοληθήκαμε με τη «Β. Μακεδονία» (αυτή που δεν έχει Νότια)...

Στο πρόβλημα με την ταυτότητα της FYROM, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: Είναι προς το κοινό συμφέρον όλων να βρεθεί μια λύση, η οποία και θα βοηθήσει όλους τους λαούς της Βαλκανικής. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί οποιαδήποτε λύση. Ούτε, ότι όποιος δεν συμφωνεί με κάποια λύση, δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου μέρους των μελών της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός από έναν πολιτικό πολιτισμό που τον χαρακτήριζε, δεν ήταν ρήτορας, δεν είχε ηγετικό παρουσιαστικό, ήταν εμφανής η αμηχανία του όταν περπατούσε μπροστά στις κάμερες... Αφορμές πολλές για να μην τον ψηφίσει κανείς ως αρχηγό κόμματος. Μιλούσε όμως για πολιτική ουσίας. Μιλούσε για...

Η Ελλάδα είναι από τις πολύ λίγες χώρες παγκοσμίως, των οποίων οι πολίτες ενώ έχουν το δικαίωμα ψήφου στην πατρίδα τους αλλά για κάποιον λόγο βρίσκονται προσωρινά ή μόνιμα σε άλλη χώρα, δεν μπορούν να ψηφίσουν στη χώρα που βρίσκονται. Πρέπει δηλαδή να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα για να ασκήσουν αυτό που αποτελεί ύψιστο συνταγματικό τους δικαίωμα και καθήκον.

Μέσα στην παγκόσμια μουντάδα της πανδημίας η χώρα μας κατάφερε να ξεχωρίσει. Αυτή τη φορά θετικά. Μας δείχνουν πάλι με το δάκτυλο όπως πριν από δέκα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά τους υποχρεώσαμε να το κάνουν επαινετικά.

Στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, μας έφταιγαν οι άλλοι. Για κάποιους έφταιγαν οι Γερμανοί, για άλλους έφταιγαν οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι, για κάποιους άλλους φταίγαμε εμείς οι ίδιοι. Διχασμένοι καθώς ήμασταν, τα βάζαμε... 

Αυτές τις περίεργες ημέρες της απομόνωσης μάθαμε πολλά. Το διαδίκτυο ήταν καλός φίλος και μας έφερε σε επαφή με πάρα πολλή γνώση και πληροφορία. Πληροφορία καλής, αλλά και κακής ποιότητας. Μάθαμε για παράδειγμα ότι κορονοϊός δεν υπάρχει.

Πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία. Είδαμε συνεντεύξεις «επιστημόνων», παγκοσμίως αναγνωρισμένων, να μας εξηγούν με πολύ απλά λόγια πώς τους περιθωριοποίησαν για να περάσει αυτή η παγκόσμια συνωμοσία των παγκόσμιων ηγετών και να μας βάλουν κεραίες 5G...

Έχουν αναστατωθεί κάποιοι για το εμβόλιο του... Μητσοτάκη. Τα γνωστά: «Νέα τάξη πραγμάτων, ελεύθερη βούληση, το τσιπάκι». Μερικοί, πάλι, λένε ότι θέλουν πρώτα να δοκιμαστεί και μετά θα το κάνουν ή άλλοι ότι δεν είναι κορόιδα ώστε να μην καταλάβουν την παγκόσμια συνωμοσία των μεγάλων φαρμακευτικών...

>

Άρθρα/Δημοσιεύσεις